Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

#ILOVELIFE011 Virtual sexuality - om politikk, nettdating og gudstro

Det må være definisjonen på mixed feelings. Jeg var misbrukt virtuelt. Men på en litt flatterende måte. Når du først skal misbrukes virtuelt, vil jeg sterkt anbefale at du sørger for å bli misbrukt på en litt flatterende måte.

Jeg skulle jo egentlig ikke bli politiker. Men noen ville det annerledes. Først måtte de overbevise meg. Det kosta.

Jeg husker det som det var i går. Det var tidlig i september 2010. Jeg betraktet meg selv som en lykkelig advokat, og var akkurat ferdig med et møte på Fylkeshuset i Troms. 

Mobilen ringer. 

Hei mitt navn er Hans Petter. Jeg lurte på om du kunne tenke deg å stå øverst på Høyres liste til kommunevalget neste år?

Av alle sinnsyke ting...

"Du lurer ikke meg Ivar", tenkte jeg . Jeg har nemlig en dårlig venn ved navn Ivar Austad. Han bor i Fagerliveien 2b i Tromsø og har telefonnummer 913 16 424. Ring ham gjerne og plag ham! Becauce he deserves it! Ivar har nemlig til stadighet lurt meg med de mest sinnsyke practical jokes. Men ikke denne gang!

Stakkars Hans Petter brukte distansen fra Fylkesbygget til JM Hansen på å overbevise meg om at han ikke var Ivar, og at dette ikke var en tulletelefon. Jeg gikk endatil litt langsomt for å plage ham. Ivar altså.

La meg føye til at jeg aldri hadde vært politisk aktiv, og at ingen andre enn Nina visste hvilket parti jeg bekjente meg til. Men det skal Hans Petter ha - ved siden av sin utholdenhet; han hadde gjettet riktig. Høyre er mitt parti. Riktignok lyseblå-Høyre.

Jeg har mange dårlige egenskaper. En av disse er at jeg har problemer med å si nei. Kanskje det nettopp var dette som kvalifiserte meg til å bli politiker?

Hva gjør man? Jo man sier:

Dette kom overraskende gitt. Jeg må be om å få drøfte dette med Nina og gutta, og få ringe tilbake. 

Mannen som ikke var Ivar var forståelsen selv. Lite visste han om at jeg tenkte: 

"Jeg går hjem til Nina og gutta. De sier IKKE TALE OM, og jeg kan ringe tilbake til Hans Petter og si at det gikk jammen dårlig gitt!".

Det gikk jammen dårlig gitt! Nina og gutta var grunnleggende positive. Nina er jo alltid det. Og hadde hun ikke vært det hadde jeg ikke turt å skrive noe annet. Tre tenåringsgutter derimot. Hvis det ikke er produksjonsfeil inne i bildet skal de per definisjon være imot pappas gjøren og laden. 

Men eldstemann Christian - som i likhet med sine brødre er produsert til perfeksjon - (minn meg på at jeg skal spørre Nina om det er greit at jeg skriver en blogg om produksjonsprosessen) sa: 

Pappa. Dette skal du gjøre. Det vil du virkelig passe til!

Om jeg var rørt? Ja! Kort og godt.

Det gikk noen måneder. Jeg hadde tatt fast opphold i tenkeboksen. Så fikk vi besøk. Av en av de flinkeste damene jeg kjenner. Hun var leder av forsvars- og utenrikskomitéen på Stortinget. Nå er hun Forsvarsminister. Ine Marie Eriksen Søreide. Jeg spurte henne til råds.

Ine svarte med å fortelle meg en historie. Om da hun som ung stortingsrepresentant fikk telefon med spørsmål om hun kunne tenke seg å bli komitéleder. Hun var på komitéreise i gjerningsøyeblikket. En komitékollega fra et annet parti hadde sagt følgende:

 

Dette toget går nå. Du kan velge å hoppe på, eller stå igjen på perrongen. Men det blir neppe satt opp noe ekstratog.

Jeg vil ikke påstå at jeg er spesielt god på toglignelser. Vi har jo ikke tog i Tromsø. Men Ine ble min ordfører-fadder. Jeg ringte mannen som ikke var Ivar og sa ja. 

Deretter gikk det slag i slag. Høyremedlem ble jeg på flytoget. 2. juledag nærmere bestemt. Det kan anbefales.

Så startet en voksenopplæringsprosess av en annen verden. Hele Høyres Hus måtte bidra for å få Hjorten opp på de politiske merkene. 

Jeg husker enda et kurs i kroppsspråk. En innleid dame med en rykende fersk kroppsspråkbok ble sluppet løs på oss. Hun kom til et bilde av Kjell Magne Bondevik på besøk hos George Bush jr i Det hvite hus. De hilste på hverandre . Kjell Magne hadde vridd hånden sin i posisjon kl. 11, slik at den lå litt over Bush sin. Kropsspråkbokdamen:

"Her ser vi klart at Bondevik signaliserer overlegenhet, og at Bush misliker det sterkt! Bildet er gjengitt i boken min som dere kan få kjøpe til en billig penge etter foredraget".

Det var da jeg gikk. Jeg tror kroppsspråket mitt var av den lettolkelige sorten. 

Vi hadde også kurs i sosiale medier. Budskapet var kort og godt:

Be there - or be lost!

Jeg tok det til meg.

Siden har jeg vært der ute i den virtuelle verden. Jeg har lagt ut oppdateringer i tide og utide. Lite har jeg reflektert over at jeg med det har blottstilt meg for hele verden.

 

---o0o---

 

Den 28. august i år fikk jeg min wake up call. I form av en Messanger-melding fra USA:

Hello from the United States. I hope this story will make you laugh. I can say I am laughing, now.Someone (bad guy) copied your photos and created an online dating profile in your name. ChristianMingle. He courted me, posing as a man named Harry but with your photos. And I of course did not know who you are so I considered trusting that this person was approaching me in honesty. So, it led to eventually a phone conversation (yes, scary, this goon has my phone number now) and his accent did not sound at all like someone from Norway or even Europe. Thankfully, I work in a global company (Ford Motor Company) and I speak to people from all over the globe and can easily recognize their accent/country of origin. So, I asked him to video himself speaking and send to me, to confirm. He refused. This is where the story grows more interesting. I searched on Midnight Sun Coop Marathon for 2016 and 2015, using your bib number from the photo he sent me. I learned who you are and thus ended this man's false representation. I think I am more angry that he claimed you are a widow and that you are a petroleum geologist - that seems insulting compared to your true identity, ha ha. I hope this criminal does not continue to steal your photos. Wishing you a very good day. Mary Elizabeth.

Jeg må innrømme at jeg ble nysgjerrig. Hvem var mannen som ikke var Jens? Jeg skrev til Mary Elizabeth. Hun ga meg hele den syke historien:

 

 

 

 

 

 

 

 

---o0o---

 

Mitt alter ego Harry og jeg. Hvor like er vi egentlig? La oss gjennomføre en strengt objektiv komparativ analyse:

Harry Hjort skriver at han er 52 år

Dette fikk meg straks til å mislike mannen intenst. Når han først skulle stjele mine bilder og misbruke meg og dem, kunne han godt ha gjort meg ørlitegrann yngre. Ved å skrive at vi var for eksempel 39 år, ville garantert ingen betvilt det. Harry kunne på sin side ha sikret seg en – ubetydelig eldre – venn for livet og fri tilgang til min kamerarull.

Harry er opprinnelig norsk, men har vokst opp i Glasgow, Skottland

Det kan stemme! Jeg er skotsk. Jeg kan kjenne det helt ned i kronjuvelene. Jeg finner det deilig befriende med fritthengende utstyr under kilten.

Her står Harry i Edinburgh. (Jada; han står i kommando).

Harry er petroleumsingeniør

Jeg likte det også jeg, helt til jeg leste at Mary Elizabeth syntes det var en fornærmelse i forhold til min egentlige bakgrunn. Da skiftet jeg mening, og mente det motsatte.

Harry liker å høre på country, tradisjonell kristen musikk, soft rock, jazz og opera

Mine musikalske veier er uransakelige. Jeg favner vidt og bredt. Kristen musikk kan jeg leve med, om ikke for, men køntry Harry! Her er vi langt over grensen for overtredelse av straffeloven § 247 om ærekrenkelse.

Harry går i kirken hver søndag, tilhører en bibelstudiegruppe og er frivillig reisende i misjonering

Det lyder vakkert. For vakkert til å være sant. Og det er det jo også. Både for mitt og Harrys vedkommende. 

Harry er en morgenfugl og stuller 2 timer i huset hver morgen med refleksjon og dagsplanlegging

Bring it on! Hvis vi på en tilforlatelig måte kan omgjøre de 14 tanketomme minuttene jeg bruker på å komme meg opp av sengen og ut døren, til 2 timers åndfull refleksjon er jeg all yours Harry!

Harrys mamma er 72 år og svært levende. Vi elsker hverandre høyt

Se der ja. Meg lar du være 52, mens du slår av 20 år på mamma! Din peis!! Men la gå. Mamma er riktignok 92. Men hun kan passere for 72, er svært levende, og vi elsker hverandre høyt.

Harry Hjort er enkemann. Hans kone er død etter 3 år med aggressiv livmorhalskreft. Harry har gått gjennom ild og vann for henne, og endog flyttet familien til Australia for å søke helbredelse

Fy faen Harry! Dette tar kaka. Jeg tror djevelen down under har en atomfyrt badstue for mennesker som kan bruke falsk livmorhalskreft i kombinasjon med bibelstudier som sjekketriks!

Harry har en sønn som heter Chase. Chase trygler meg om å finne en elskelig ny kone

Når man studerer bildet nærmere, ser man at denne sønnen faktisk er identisk med Thomas Kind Bendiksen. Jeg har ingen problemer med å påta meg farskapet her. Det kan vel knapt bestrides når man tar i betraktning mine ferdigheter med ball. Thomas Chase har åpenbart arvet en liten brøkdel av sin stolte fars ferdigheter. Og så utseendet da! Det der med ny kone kan imidlertid by på visse utfordringer Chase. Det er tre forhold som må på plass før det kan skje. Først må vi flytte til Ulan Bator. Dernest må jeg få lyst til å gifte meg på ny. Endelig må Nina akseptere en elskelig avlastningskone. Gå ut og spill litt fotball du Chase. Det kommer neppe til å skje.

Harry er optimistisk, kreativ, lyrisk, glad i barn, oppofrende, romantisk, lojal, svært ærlig og åpen, usnobbete, følsom, sensuell, har sans for humor, elsker matlaging og hagearbeid, liker ikke å krangle og er lidenskapelig

Damn! This is me we´re talkin about. Her er jeg i ett og alt til forveksling lik mitt alter ego.

Harry er ikke perfekt. Han har sine feil

Igjen helt presist. Jeg er optimistisk, kreativ, lyrisk, glad i barn, oppofrende, romantisk, lojal, svært ærlig og åpen, usnobbete, følsom, sensuell, har sans for humor, elsker matlaging og hagearbeid, liker ikke å krangle og er lidenskapelig. Men jeg har mine feil. Jeg kan bare for øyeblikket ikke helt komme på hva de består i.  

Harry er aktiv, enkel og renslig.

Hurray Harry! Thats me. Er det to ting jeg elsker å gjøre så er det ganske enkelt å løpe og dusje, om og om igjen!

Harry er en seksuell person. Han liker å gjøre det mer enn en gang i uka. Hans høyeste mål er å tilfredsstille sin partners ønsker og behov

Min beskjedenhet forbyr meg å erkjenne at Harry har rett. Er det tre ting jeg elsker å gjøre så er det å elske.

Harry var best i sitt kull, og har nettopp funnet opp et nytt boresystem for et qatariansk oljefirma

Ja, jeg har også gått den energiske veien fra best i kull til olje. Og boresystemet? Det er korrekt. Jeg fant det opp her forleden. Det garanterer funn i første brønn. Navnet? «Hole in one». Sheikene kjøpte det usett.

Harry setter ærlighet, troskap og gudfryktighet fremst i et parforhold

Et bilde sier mer enn 1000 ord. Her ser du meg i kontemplativ bønn. Se bare på det gudfryktige smilet og de foldede hendene.

Harry har mange kvinner rundt seg, men vil ikke hoppe over der gjerdet er lavest

Nei forholdet er ærlig talt at en stor horde smarte, vakre, attraktive kvinner sto i kø for å få en bit av Harry og meg. Derfor valgte vi å flykte og hoppe over gjerdet der det var på sitt høyeste.

 

---o0o---

 

God never puts people in your life without a plan.

 

Harrys ord. Jeg håper at han ikke har rett. For hvis Gud skapte Harry i sitt bilde, er det fint lite igjen å tro på.

Harrys plan var like genial som den var enkel:

 

La meg se. Hvordan skal jeg få meg dame? Eureka, jeg har det! Det beste er nok å bygge det hele på løgn. Jeg lager bare en profil på en kristen datingside. Så koker jeg i hop en historie om en mann med alle de egenskaper jeg ikke har; optimistisk, kreativ, lyrisk, renslig, barneglad, oppofrende, aktiv, romantisk, lojal, svært ærlig og åpen, usnobbete, følsom, fredsæl, sensuell, seksuell med fokus på hennes behov, sans for humor og lidenskapelig opptatt av lidenskap, matlaging og hagearbeid. Og som ærlig innrømmer at han ikke er perfekt. Genialt!

La meg se. La meg se. Bilder. Dette er en dame jeg håper å få snøret i bånn hos. Som jeg skal møte. Det vil jo være fryktelig dumt om jeg skulle bruke bilder av meg selv. Jeg tar disse bildene av en vilt fremmed mann.

Ååååhh! Jeg gleder meg sånn til vi skal møtes. Hun kommer sikkert ikke til å merke at det er en annen mann enn den på bildene - og med andre egenskaper - når vi møtes. Vi kommer garantert til å leve lykkelig sammen resten av våre liv!

---o0o---

 

Harrys problem, eller rettere; et av Harrys problemer, var at han trodde at damer er dumme. Han skulle snart få erfare at han tok fryktelig feil. Helten i denne historien er en heltinne. Mary Elizabeth kledde ham fullstendig naken. Det var intet pent syn. Hun fant også frem til hans alter ego Jens Johan, og fortalte ham historien.

Jeg har fått lov av Mary Elizabeth å dele historien med dere.

Meg har den lært to ting. Den andre er at ting og bilder du måtte legge ut på nettet bokstavelig talt blir allemannseie. "Be there - or be lost" lærte jeg på politikerskolen. "Be there - and be lost" hadde vært minst like treffende. Det er verre enn flerkoneri. Det er kort og godt creepy.

Den første tingen? Det er at damer er tøffere enn toget. Mary Elizabeth er av de aller tøffeste. I aften skal jeg be en aftenbønn. Jeg skal be Gud om å gi Mary Elizabeth den mann hun fortjener. Hvis Gud finnes, er jeg trygg på at mitt ønske går i oppfyllelse. Ikke fordi jeg fortjener det.

Because she deserves it.

Sitat
Istanbul 2012: Jeg lå på magen på det våte flisgulvet. Splitter pine naken. Tyrker nr. 1 holdt armene mine i en skruestikke på ryggen. Tyrker nr. 2 brettet bena mine opp til jeg kjente presset av hælene mot rumpeballene. mmmmmmMMMMMMMMM!!! brummet han med

Nam, nam, Hamam!!!

Del med dine venner