Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Vi trenger for pokker verken Alfheim eller Tromsøbadet. Vi har jo Langvannet.

Hva skal vi med et badeland i Tromsø, når vi kan bade ute?

Nå begynner jeg å bli skikkelig, skikkelig lei av museumsvokterne som på død og liv skal leve i fortiden, og mener fremskritt er en uting.

Jeg tenker på alle som vil bevare vannet i bassengene på Alfheim og Stakkevollan, bare fordi det var sånn da de vokste opp.

De var heldige som fikk vokse opp med det som da var moderne og tidsriktige badeanlegg med Alfheim som åpnet i 1965 og Stakkevollan i 1983. At disse folkene nå vil frata den neste generasjonen samme mulighet, ved å tviholde på fortiden og si nei til et moderne badeland, er ubegripelig.

LANGVANNET: Rune Jansen, Oliver Adams og Øystein Barth-Heyerdahl under et treningsøkt med Tromsø triathlonklubb i juni 2015.

Hva om deres foreldre og kanskje besteforeldre hadde gjort det samme og ikke sett fremover? Da hadde vi ikke hatt Alfheim, men svømt rundt i Langvannet alle mann.

Jeg har svømt der. I sommer. Med treningskompiser fra Tromsø triathlonklubb. Vi hadde våtdrakter på oss, og vi var alene. Langvannet er lite egnet for svømmeopplæring av skolebarn.

Nå når jula er rett rundt hjørnet er det vanskelig å svømme på Langvannet, selv med våtdrakt.  Da trekker jeg innendørs, både på Alfheim og Stakkevollan. Og det funker godt nok for meg. Jeg klarer meg utmerket, og bor så nært Alfheim at jeg kan spasere til bassenget og rekke en morgendukkert før jobb.

Tromsøbadet

Det blir mye mer tungvint for meg å måtte kjøre til Templarheimen når Tromsøbadet står ferdig. Ikke har jeg tenkt å bruke sklia i vesentlig grad heller.

Men dette handler ikke om behovene mine eller andre godt voksne menn. Dette handler om barna i Tromsø som jeg synes fortjener et like godt tilbud som barna i andre nordnorske byer.

Det handler om idretten, som står sammen om at et moderne badeanlegg har absolutt høyeste prioritet.

LES OGSÅ: Tromsøbadet - et folkebad under press

Og det handler om et godt tilrettelagt tilbud for rullestolbrukere og pasienter med andre typer funksjonsheminger.

Barthens blogg

Øystein Barth-Heyerdahl (43) jobber til daglig som debattredaktør i Nordlys.

 

Etter 20 relativt usunne år, har han nå lagt bak seg sju relativt sunne, og fremstår fortsatt som nyfrelst.

 

På fritiden leter han etter ungdomskilden på ski, sykkel, i basseng og med løpesko på beina.

Det handler rett og slett om at Nord-Norges største by må kunne tilby sine innbyggere og tilreisende et skikkelig tidstiktig folkebad.

Byrådet fortjener ros for å holde fast ved planene om Tromsøbadet, til tross for en vanskelig økonomisk situasjon. Jeg synes byråd Brage Larsen Sollund oppsummerer det hele veldig godt i sitt innlegg.

LES OGSÅ: Klart vi skal beholde Alfheim-bygget

Det er klart Alfheim som arkitektonisk perle skal bestå, men uten vann. Kan vi ikke fylle igjen med betong, legge parkett og få sårt tiltrengte idrettshaller både på Alfheim og Stakkevollan?

Vi har ikke råd til alt, og for meg er valget enkelt. Vi må velge fremtiden, vi må velge et moderne badeland.

Uansett kan gamle gubber som meg finne frem kondomdrakten og plaske rundt i Langvannet hvis vi absolutt føler for det

DEL BLOGGEN PÅ FACEBOOK

Del med dine venner