Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Kan du dette marsipantrikset?

Jeg elsker julemarsipan. Jeg er så glad i julemarsipan at jeg ikke klarer å stoppe før posen er tom. Sånn har jeg det forresten med all slagst godteri.

Halloween ble en personlig katastrofe, rent kalorimessig. To halvkilosposer med twist var kjøpt inn, sånn at de som kom og ba om knask skulle få det innpakket, og jeg skulle unngå knep.

Det kom ganske mange på døra, men på langt nær nok til å tømme de to økonomiposene. Gjett hvor de havnet? I magen min. Som totalt mangler magemål.

Men det stanset ikke der. 11-åringen i huset kom hjem med ei bøtte full etter sitt Halloween-raid. Etter leggetid var det masse godteri igjen i bøtta. Det varte ikke lenge. De slo følge med twisten.

Dermed ble det bonanger dagen derpå av det alvorlige slaget og en frykt for at den forsteående skisesongen måtte gjennomføres uten kondomdrakt. Kondomdrakt med kul på magen er ikke kult. En selvpålagt godtestopp ut året virket som en passende straff. Helt til jeg kom i butikken og så all julemarsipanen som lå og ventet på meg...

Gode råd var dyre.

Ettersom jeg har en relativt høy treningsfrekvens, hender det at jeg slenger nedpå en energibar i forbindelse med ei treningsøkt. Gjerne av det slaget som inneholder mandler, sukker og sjokolade. Du skjønner tegninga, ikke sant? Julemarsipanen ble utnevnt til treningskost i denne søte førjulstid.

For energibarer inntatt i foreskrevne mengder i forbindelse med vel utført treningsinnsats ødelegger IKKE min selvpålagte godtestopp. Det har jeg selv bestemt. 

Dermed har jeg funnet løsninga for å nyte julemarsipan med god samvittighet: Det handler bare om å trene litt først. Og ikke overdrive.

Leste du denne? Nå blir det full rulle på soverommet.

Hvor lenge kan man så spise julemarispan som energibar? Tja. Etter jul kan man hamstre julemarsipan til halv pris. Og jula varer som kjent helt fram til påske.

Og da er det heldigvis tid for påskemarsipan.

God Påske!

DEl DENNE BLOGGEN PÅ FACEBOOK

Del med dine venner